Börja Här!

Välj rätt Lenormand Lek

2013-03-21 19:46 #0 av: Bara Anna

En artikel som handlar lite om vad som är bra att tänka på vid val av såväl den första som 100 Lenormand leken!

2012 var året som Lenormand Oracle Decks verkligen hade sin första stora ”boom”. Konsekvenserna av detta förutom att det poppar upp många nya sidor och produceras böcker i ämnet som aldrig förr är att det även publiceras nya Lenormand lekar som aldrig förr. För samlaren så är det som ett andra paradis och det är lätt att ”bara vilja ha EN till…..”! Men för den som är ny omkring Lenormand så kan det vara oerhört förvirrande! Så jag tänkte skriva en liten kom-ihåg-lista för dig som kanske funderar på att köpa din första lek. Enjoy!

Klassikerna

Nästan viktigare här än med Tarot så tycker jag det är viktigt att inhandla minst EN Lenormand lek som har någon form av traditionellt påbrå. T. ex Piatnik Lenormand. Blue Owl eller French Lenormand. Först och främst för de historiska referenserna. Men de traditionella Lenormand lekarna har också en annan fördel: De är extremt stilistiska och rena i sin framtoning. Ett ankare är ett ankare och inget mer. En björn är en björn, en orm en orm. Det finns inte en massa scenografi i kortens bakgrund som kan lura oss att börja ”tarotifiera” korten. Alltså att vi börja tolka och undersöka varenda liten symbol och detalj i kortet intuitivt. Det är rätt med tarot, men inte med Lenormand, där teknik och system är så mycket viktigare.

Extra-vaganserna

När det gäller de sk. extralekarna så har du min välsignelse att köpa hur många du vill! So go ahead! Shop like crazy! :-) Det går aldrig att ha för många Lenormands! :-D Men här är två tips för att du också skall kunna köpa funktionsdugliga lekar och inte bara samlarobjekt!

1) Snälla mot ögat

Visst, det är inte lika viktigt att du som tolkar med tarot att du skall ”klicka” med kortens symbolik. Det är som sagt system och teknik som är viktigt. Samtidigt som jag själv märkte att jag hade svårt för de mer avskalade bilderna i början. När allt bara var ett stort frågetecken och inget verkade falla på plats (och så är det för många som går från tarot till lenormand) så var det lättare att hänga kvar med en lek jag gillade än med en lek som kanske var bra och enkel!

2) Tydliga bilder

En av de största misstagen som jag gjorde när jag köpte min allra första extravaganta lek var att jag köpte den helt utefter vad mitt hjärta sa. När jag sedan började försöka jobba med den stötte jag genast på patrull eftersom det var i princip omöjligt att skilja de olika korten från varandra utan att granska vart och ett närmare! Stort misstag! Både i början, men framför allt när du blivit lite mer avancerad så är det viktigt att kunna få in ett visst flöde i läggningen och din tolkning. Du skall kunna berätta en historia med olika tekniker och det går inte att göra om du måste stanna upp vid varje kort för att se på numret vilka kort det är!

Först publicerad på http://www.dreamcatcher.se

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2013-03-21 20:34 #1 av: Tarotstollan

Tack, bra tips eftersom jag håller på med tarot också.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.