2012-11-01 19:21 #0 av: Bara Anna

5 kort är alldeles lagom antal kort att hålla reda på och ger dessutom för det mesta alldeles lagom med detaljer för enskilda specifika frågor! Den här varianten kan användas vid dagliga läggningar och/eller om du har specifika frågor du vill ha svar på. Signifikator används inte.

5-korts läggningar kan i sin enklaste form läsas i 4 steg:

  1. Mittenkortet symboliserar temat för själva läggningen.
  2. De tre mittersta korten (2-3-4) ger ytterligare en bild om vad som står på
  3. Kort-par 1: Kort 1+2. Läses som vanliga kortpar. Alltså substantiv + adjektiv
  4. Kort-par 2: Kort 4-5. Läses som vanliga kortpar. Alltså substantiv + adjektiv

Maria vill veta om hon kommer att få fortsätta vara ensam den närmaste framtiden, eller om kärleken dyker upp i hennes liv snart?

Tree-Ring-Stork-Stars-Man

  1. TEMA: Stork - Positiv förändring
  2. 3-kort: Ring-Stork-Stars --->Dedikerad till att förändra det som står i stjärnorna
  3. Kortpar 1) Tree-Ring: Återvändande vitalitet
  4. Kortpar 2) Stars-Man: En intuitiv man, som kanske jobbar inom någon vägledande område

Sammanfattning: Det verkar väldigt troligt att Maria inte kommer att vara ensam särskilt lång tid. Den största positiva förändringen är att hon nu är hängiven att göra vad som krävs för att hitta någon i sitt liv. Korten visar på en man i hennes liv, han är väldigt intuitiv och kan ev. jobba med någon form av vägledande yrke.

Överkurs

Speglande (Reflecting)

För att få än mer information kring situationen kan vi använda oss av en teknik som kallas för Spegling (Reflecting). Detta innebär att vi läser kort på vardera sidan om temakortet tillsammans. I det här fallet kort 1 + 5 och kort 2+4.

1+5 = Tree - Man Rotad Man, En hälsosam man

2+ 3 = Ring + Stars  Förhoppning om Giftemål

De här extra detaljerna talar om att Maria antingen är trött på ett rotlöst liv, hon letar efter en man som hon kan rota sig med, ja till och med gifta sig med! Alternativt, så indikerar dessa kort en man som är mån om sin hälsa eller som jobbar inom hälsobranchen. Dietist kanske? Massör? Denne man är någon som även han vill ha något långvarigt.

Bilder: “© Lo Scarabeo – All Rigths reserved