Börja Här!

De första 2 korten

2012-10-19 23:37 #0 av: Bara Anna

Hur du gör din försa tolkning och börjar använda dina Lenormandkort

Som du kunde läsa här så är den stora skillnaden mellan Tarot och pLenormand att med tarot läser du ofta korten individuellt. En hel läggning kan egentligen sägas vara en grupp av enkorts-läggningar! Lenormand å andra sidan fokuserar på en helhet och läses minst i par, i många fall tom alla 36 kort! Detta kallas för Grand Tableu. Mer om detta i en senare artikel! Här tänker jag gå igenom lite tankarna och strukturen kring hur du gör för att tolka flera kort tillsammans.

Grundprincipen

Vi börjar med att dra två kort;

Tree + Bouqet

Tree = Hälsa, långvarig

Bouqet = Gåva, glädje

I ett sådant här par är det vänstraste kortet som styr och är det dominanta kortet. Det är vad vi kallar för Substantivet.  I det här fallet Hälsa. Kort till höger är det som beskriver, adjektivet, det första kortet. i detta fall Glädje. Om vi sätter ihop det här får jag: Glädjande Hälsa. Vilket om vi nu skulle förtydliga det hela för mig skulle indikera: Någon tillfrisknar från något på ett bra sätt. Vad och när behöver vi fler kort för att utröna.

Observera att det är väldigt viktigt hur korten faller! Tree + Bouqet är INTE samma sak som Bouqet + Tree: Glädje + Långvarig. De bra sakerna är här för att stanna!

Prova dig gärna fram och lek med de olika kortkombinationerna. Du kommer att märka att inom vissa skolor så är vissa kombinationer väldigt specifika och fixerade. Du får bestämma själv om du vill att det skall vara så eiier om du vill vara mindre låst. Båda sidorna har sina för  - och nackdelar!

Övning

Här är en övning som jag har plockat upp från TarotTown:

  1. Dra slumpvis 3 kort och lägg em i en triangel med 1a kortet överst och tvåan och trean nedest. Namnge varje kort med ETT nyckelord (T. ex Rider = Meddelande).
  2. Para ihop korten i följande par: 1+2, 2+3 och 3+1. Av de ordiänkar du skapar så gör du ytterligare bara ETT nyckelord. Kom ihåg att läsa korten som substantiv och adjektiv!
  3. Fortsätt på samma sätt i ett eller två steg till om du vill. Du avslutar med att läsa de slutliga nyckelorden som EN mening. Vad säger detta om det du ev. frågade? Har du fått djupare insikter kring vad korten kan betyda?

Exempel:

Steg 1)

  1. Heart: Kärlek, ömhet
  2. Mountain: Problem/Problematisk
  3. Book: Kunskap/Hemlighetsfull

1 + 2 = Problematisk kärlek = Kärleksproblem = a

2 + 3 = Hemliga problem =  Bedrägeri = b

3 + 1 = Kärleksfull kunskap = Hängivenhet = c

Steg 2)

a + b = Kärleksproblem + 'Bedrägeri = Kärleksaffär, den andra kvinnan?

b + c = Bedrägeri  + Hängivenhet  = Besatt eiier som sagt en affär för kickens skull

c + a = Hängivenhet + Kärleksproblem = Problem med att vara trogen....

Från att alltså bara på sin höjd kunnat tolka det som att det är Problem med Kärleken pga någon hemlighet. Så vet vi nu att även om de älskar varandra och hyser ömma känslor för varandra så är det någon som behöver mer än vad den andra parten kan ge. Denna någon har någon annan vid sidan om och har säkert haft flera före denna....

Prova själv med egna kort och bara lek fram svaren! Känn ingen press!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2013-03-16 10:24 #1 av: Trollvind

Oj vilken bra övning! Tack för den! 

Jag har tänkt att jag ska försöka komma igång lite nu under våren, så jag är här och skaffar inspiration. Jag ska absolut prova den här övningen.

Anmäl
2013-03-22 18:34 #2 av: lolloann

Drog två kort och fick Korset+Berget. Första jag tänkte var sorg och oövervinnerligt. Innan jag läst vad korten betyder i din beskrivning. 

Nu ställde jag ju inte nån fråga innan jag drog men det känns så träffsäkert på mitt mående nu. Sjukskriven 2 veckor och börjar jobba 50% till veckan. Om jag orkar. 

Tolkar det, efter att läst beskrivningen av korten, som:  problem som  gör ont/ smärtsamt. 

Är jag på rätt väg då? 

Anmäl
2013-03-23 12:26 #3 av: Bara Anna

#2 Verkar som du är på rätt väg! Men tänk på att det är kort 1 som är det dominanta och 2 som modifierar: Problematisk och långvarig (Mountain) smärta (Cross). I det här fallet så är det ju ungefär samma sak, men vid andra tillfällen så blir det två olika svar....

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.